// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

23 Nisan 2010

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

















Önemli bir gün bugün ulusal ve egemenlik çocuk bayramı ,dünyadaki bütün çocukların bayramı. Sadece Türkiye'ye has birşey değil bu,televizyonlarda denk gelmişsinizdir. Çeşitli ülkelerden çocuklar televizyona çıkıp gösterilerini sergilemiştirTrt'de güzel bir oyun oynandı. Çeşitli ülkelerden çocuklar bir arada. .Rusyalılar ve moldovyalılar çıktı güzel bir oyun sergilediler. Sonra  bizim çocuklar çıktı. Zeybek oyunuyla bitirdiler. Peki gerçekten sadece bir çocuk bayramı mıdır?  Türkiye'de sadece çocuk bayramı olarak geçer. Ama bugünkü yaşantımıza göre bakarsam ulusal kelimesi bana yabancı geliyor.  Başka uluslar tarafından yönetilip kukla yerine konulup yabancıların egemenliği altında yaşayan bir toplum için " Ulusallık" uzak bir kavram!





Bu ulus zamanında hiçkimseye bağlı olmamış,bağımsızlık uğruna savaşan bir ulustu. .Şimdilerde  toprakların yabancılara satıldığı, çeşitli ülkelere borçları olan bir ulusla karşı karşıyayız, üstelik kendi ülkenizin yabancıları topraklara satılmış durumda!

Sadece Türkiye'nin değil Dünyadaki bütün çocukların bayramı kutlu olsun.Barış manço'nun sözlerini hatırlatmakta yarar var



"Bugün bayram erken kalkın çocuklar Giyelim en güzel giysileri Elimizde taze kır çiçekleri üzmeyelim bugün annemizi"

Ve Edip Cansever'in sözü bu noktada önemli!


" O çocuklar büyüyeceko çocuklaro çocuklar.."




Not:1 sene önce yazılan yazıdır,hala bu fikirdeyim.

1 yorum:

Aynı düşünceleri yürekten paylaşıyorum...