// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

14 Mayıs 2010

Gemisiz Kaptan Neye Yarar ki (Cenk Taner)

Evet Cenk Taner , iyi müzisyendir, bizdendir . Bir meze sofrasında her şey konuşabileceğin biridir. Sessizdir, ama sessizliği her şeye çaredir. Kadıköy severdir, ama o daha da eskilerdendir. Bakışları her şeyi belli eder ‘’Tanrı mısın sen diyenlere’ ’haşa abi ne yaptın sen diyecek biridir. Popülerliği kendisine yer edinememiştir, teknolojiyi önemde vermemiştir evet ‘’Malum teknoloji Tanrım koru bizi ’’işte böyle bir şeydir.

Kadıköylüdür,   ama Galatasaraylıdır. Değil mi Kadıköy’de olup Galatasaray’lı olmak evet bence de garip. Hayatta elle tutulabilir bir şeyleri anlatmaya çalışmıştır. The Beatles birdir onun için ,evet ve de ilktir. O sadece işine odaklanır, fikir sorar. Fikir vermez evet abi öyle işte der. Evet o bizim gezegenimizden.

 Sessizliği ve sakinliği bir fırtına gibidir. Sessizliğine kapılırsınız , sessizlikte çoğu zaman işe yarıyor ne de olsa. O hayatı izler ama sessiz bir şekilde. Sözlerindeki samimiyeti onu karşınızda gördüğünüzde de anlarsınız. Evet karşınızda gördüğünüzde ilkte konuşamazsınız bu olmuştur her daim.

 Evet kimi insanlar onu ‘’hayatımı bitirdi’’diye tanımlıyor evet öyledir. Gece başladığında o sigaranla ve içkinle birlikte senin dert ortağındır. Onu dinlerken karşıda sanki denizi görüyor gibi olursun. Evet o da sever Deniz’i. Deniz çok şeydir onun için ,bizimde sığındığımız tek şey deniz.

  Yorgun ozandır kendisi , yıllar onu da eskitmiştir. Sisteme yenik düşmemiştir. O hayranları için televizyonda klip yayınlatmayan biridir işte. Gün gelir alır gitarını çıkar şöyle ve uçsuz buçaksız azınlığı toplar.

 Onlarla o mutludur, başka şeye de gerek yok aslında. Ağızdan çıkan bir kelime ve bir de gitar. Dinlememek gerek diyenlerde vardır, bir intihardır bir tehlikedir. Evet rüzgarlı deniz kıyısında hava almak gibidir.

 Sessizce dinleyenler duyarlar kaptanı, onu duymak zordur aslında. Öyle ya da böyledir. Cenk taner öldürüp intihar süsü vermek gibidir. Kaçmıştır o evet, bizde kaçmıştık. Ama o dener .Dedik ya meze sofrası, rakıyı unutmuşuz. Rakıda sever. Geminin kaptanıdır, biz tayfalar ise onunla beraberiz her daim. İşte böyle bir şeyler...

Yazan:Cem Kurtuluş



3 yorum:

evet tam olarak böyle işte nokta

"...Evet o bizim gezegenimizden. Sessizliği ve sakinliği bir fırtına gibidir. Sessizliğine kapılırsınız , sessizlikte çoğu zaman işe yarıyor ne de olsa.."

Aslında ekleyecek başka bir sözüm yok. Çok iyi izah etmişsin çünkü CT'yi. Yanındayken dahi özlersin. Bir de şöyle bir şey var. Hiç kimsenin şarkılardaki adam olma zorunluluğu yoktur. Ama o, o adamdır. Müziği ondan öğrendiğim için her daim de boynum önümdedir, ona borcum sözlerimdir. Ve farkındayımdır, hiçbir zaman ödeyemeyecek olduğumun.

Kadıköy'üm geldi gene, iyi mi!..