// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

02 Ağustos 2010

Udo Konseri ve Kritiği/ Foça(28 Temmuz 2010)

















UDO’nun İzmir’e geleceğini öğrenir öğrenmez heyecan yapmıştım. Daha önce 2  defa İstanbul’a gelmesine rağmen onu izleyememiştim. Bu defa kaçırmak istemiyordum. İstanbul’dan İzmir’e nasıl gidecem  onun hesabını yapıyordum. Neyse ki bir türlü imkanlar oluştu. Ve 27 temmuz akşamı  yola koyuldum. 28 temmuz sabahı İzmir’e ayağımı bastım. İzmir’e ayağımı bastığımdan beri her yerimi heyecan kaplamıştı. Konsere 4 arkadaşla gidecektim. Araba ayarlanmıştı, ama o da sonradan yalan oldu her mevzu gibi.  Ne yapalım derken otostop çekmek en mantıklısıydı. Selçuk’ta kaldığım için Foça’ya epey yol olduğu için yolda bir tır çevirdik İzmir’e kadar onunla yola devam ettik.   Adamla yoldaki muhabbetler kıyaktı.  Adamın Elton John Ve Bob Marley  ve 60’lar döneminin  hayranı olacağını nerden bilebilirdik ki. Adam bize maceralarını anlatıyor biz de dinliyorduk.

Torbalı’dan İzmir otogarına gidecektik ordan da Foça istikametine. Zamanımız kısıtlı olduğu için  minibüs bizi Foça istikametindeki yolda indirdi. İndiğimiz yerde ne yapacağız diye düşünürken yine otostop çektik.   En az 25-30 km olduğu için bir taksi bizi aldı.  Taksi olabildiğince yol yapmıştı bize de bunun üstüne para eklemek kalmıştı. Konsere yakın saatlerde konser alanına geldik. Biz geldiğimizde alana   UDO The Bogeyman ile açılışı yaptı, bizde hemen ortaya daldık. Etrafıma bakıyordum da UDO’dan bir haber olan insanlar vardı.

Neyse ki buna fazla takılmamak gerek.  Dominator, Man And Machine derken UDO bizi coşturuyordu. UDO’daki bu performans görülmeye değerdi. Yaşı 60’a dayanan bir adamdan bahsediyoruz. Dinleyicilerin bir kısmı yorulmuş ama UDO hala yorulmamıştı. Bizi delirtmeye devam ediyordu. Metal Heart çalınmadan bir UDO konseri düşünülemezdi.  Midnight Mover’da  kendimizi kaybetmiştik. “ He is a midnight mover Coming in the night  going with the light “ diye bağırmak  en delirdiğimiz anlardan biriydi.

Flash Rockin' Man çalacaklarını düşünmüyordum,  bir de o şarkıyı patlatmazlar mı biz artık kudurmuştuk. Birden eski zamanları aklıma geldi. Ona da eşlik etmemek imkansızdı. Fast As A Shark olmazsa olmazlardandı.  Biz bitecek derken UDO parçalarıyla deşmeye devam ediyordu. I'am a rebel ateşleyici parçalardan biriydi. Seyircilerin belli bir kısmı eşlik etmese de görülmeye değerdi


 Balls to the Wall en beklenen şarkıların başında geliyordu,  olmazsa olmazlardandı. Ama seyircinin büyük bir kısmı bu parçaya da eşlik etmedi. Ayrıca ses sistemi  oldukça iyiydi.  Maçka Küçükçiftlik Park’ta izlediğim Unirock festivaline göre ses sistemi daha iyiydi.  Biralarda  3-4 lira bir şeydi. Her şey bir yana İstanbul’dan İzmir’e gitmeme değdi.  . Birçok sıkıntı çıktık ama otostopuyla ve UDO’nun klas performansıyla her şeye rağmen klas bir İzmir Yolculuğuydu. 


Heavy metalin yaşayan efsanesine selamlar olsun!

 Cem Kurtuluş, 28 Temmuz 2010

0 yorum: