// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

12 Nisan 2011

A.C.A.B( All Cops Are Bastards)





















A.C.A.B  “ All cops are bastards’’   1940'larda Birleşik Krallık madencilerinin grevleri sırasında kullanıldı ilk kez. Kısaltma olarak kullanılan şifrenin anlamı sorulduğunda grevciler, Always Carry A Bible (Daima Kutsal Kitabı Taşı) olduğunu söylemişlerdir. Taraftarlar arasında Türkçe anlamı “ Bütün Polisler Piçtir “ anlamına geliyor, bazı yerlerde de “ All Colours are beatiful “ olarak çevriliyor. Böyle çevrilmesinin nedeni polisler tarafından anlaşılmaması. Türkiye’de polis önceden böyle dövme görse umursamazdı, ama polisler de artık anlamını öğrendiler, uyandılar. 

Bu dövmelerden dolayı Avrupa’da Ülkeye girişlerin engellendiği söylenmiştir.  A.C.A.B  pankartları taraftarların ortak görüşlerinden olup, tribünlerde yerini almıştır.   Bütün tribünlerin polise karşı izlediği tutum bu şekilde olmuştur. Holiganların, ultraların,  güney Amerika ve dünya tribünlerinden görülen bir açılımdır A.C.A.B

1977'de bir hapishane duvarında Newcastle'lı bir gazeteci tarafından " A.C.A.B " yazılı  duvar yazıları görülmüştür,  Aynı zamanda 1970 ve 1980'lerin  çoğu oi punk grubunun sözlerinde A.C.A.B açılımlı sözlerine rastlamak mümkün.  Antifa grupları A.C.A.B kelimesini siyasi slogan olarak kullanır, holiganlarsa kendilerine uyguladıkları şiddetten dolayı bunu söyler. Ama her iki grubun da ortak görüşü aynı noktada birleşir. 


Görüş olarak her yerde Polis aynıdır.  Önemli olan  tribünde ,salonlarda, sokakta, birlik olabilmektir. Eğer birlik olursanız korkmayacağınızı anlayacaklardır. Etkiye tepki bu tür mevzularda önemlidir.  Kabataslak " A.C.A.B " hakkında bilgi vermeye çalıştım, İnternet'de A.C.A.B hakkında fazla döküman bulamadım,ama kabataslak A..C. A.B hakkında olanlar bunlardan ibaret. 

Cem Kurtuluş, 2011



0 yorum: