// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

14 Nisan 2011

KESMEŞEKER SHAFT KONSERİ KRİTİĞİ@13 NİSAN 2011














Yine Kadıköy, yine Kesmeşeker ve yine güzel bir gece.. Sonrası malum,  Bu güzel geceyi güzel yapanda Kesmeşeker.  Mekanın fazla dolu olmaması ve diğer mekanlara göre küçük bir mekan olması belki de dezavantajdı.  Bütün şarkılara eşlik etmek bünyeyi bazen sarstı, bazen de gülümsetti. Azlığın çokluğu yerini aldı.  

Konserde yine klasik parçalardan gidildi. “Nereden düştüm ben bu yönsüz dünyaya” nakaratlarıyla beynimizi kazınan,sıkça tekrarladığımız “ Kusursuz cinayetler çağında” kendi cinnet geçirdiğimiz halleri hatırlarken” Duymuştum şehirdeydim” ile vitesi 5’e takıp, “ Yolculuk bitti” ile güven devri olduğunu hatırladık. Eğlencenin dibine vurduk olduğunda. Hem eğlence,hem hüzün.. Tren hatlarının gölgesinde bekleyenler için “ ne zaman tren” elbette unutulmadı, tabii acıların filizlenmesiyle gelen “ Acıların Kralı”

Çalındı da çaldı ,bizde bütün şarkılara her zamanki gibi eşlik ettik.

Doğal olarak sesimiz kısıldı. Az ve öz bir kitle, Kesmeşeker’i bilen takip eden kitleyle olmak ayrı mutluluktu. Kalabalık olmaktansa böyle kitleyi yeğlerim.  Melodilerin “ Ooo kısımlarını’’ yanımda duran 2 arkadaşla bolca söyledik ve orasının keyfi daha başka ve  güzeldi.  Kadıköy’de Kesmeşeker konseri taksim’e göre daha farklı olmasını tarifi pek de zor değil. Bir nevi taksim deplasman, Kadıköyse kendi evimiz. İç saha ve deplasman maçlarında futbol ritüelli hareketlerle görüşmek üzere…

13/04/2011
Yazan:Cem Kurtuluş


0 yorum: