// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

07 Mayıs 2011

The Firm (2009)



















80'li yıllarda Holiganizm’in başkenti İngiltere. Sonrasında holiganlara yasaklar çıkarılıyor, holiganların maçlara girmesi yasaklanıyor, kodese tıkmak için her türlü yolu deniyor devlet görevlileri. West ham ve Milwall takımı taraftarları eskilerden beri birbirine düşman. Nerede kendilerini kıstırırlar diye yol gözleyenlerden. 80'li yıllar Dünyada aynı zamanda  Futbolun sadece futbol olmadığının kanıtı olduğu yıllar.  Birbirlerinin mekanını basmalar , bıçaklanmalar, mevzular, adam öldürmece ve nice olay. 


West ham tribün lideri Bex filmin baş kahramanı. West hamlıları harekete geçiren lider konumunda biri . Aynı zamanda kariyerli bir adam. Geceleri içer sıçar mevzuların olduğu gün adamlarını toplar, mekan basmaya giderler. 

Polislerin barikat kurduğu bir gün Milwall taraftarıyla ile karşı karşıya gelirler. Ama Polis engeli aşılamamıştır.  Bex'in bara gittiği bir gün hatunuyla eğlenirken iki herif hatununa sarkarlar, olaylar çığrından çıkar. Bu 2 herif Bex'i o zamana kadar tanımamış olan iki gerzeğin tekidir. 


 Bex , birinin burnunu kırar . Sonra orda ki çocuklardan biri dominic’tir. Dominic sonra bex’e yalvarır ve özür diler böylece affedilmiş olur. Sonra dominic’te bu gruba katılmış olur. Her olayda dominic grupla beraber hareket eder. Bex ,ona şampiyon diye hitap eder. Yolları ayrılmaz bundan sonra.


 Bir gün Milwall’ın bulunduğu mekanı basmaya gider west ham United taraftarları ama mekanı basacakları yer de milwall taraftarlarından ağır bir darbe alırlar. Ellerinden sopalarla milwall taraftarı bunları iyice benzetirler.


 O darbeden sonra bex grubu toplar  milwall taraftarlarını metroda sıkıştırır. Milwall lideri yeti bunu beklemez. Ekip tamamdır ama dominic arkada bekliyordur çünkü aklı ailesinde kalmıştır. Bex, yeti’yi öldüresiye döver. Ama yeti ayaktadır.


 Sonra çorabına sakladığı bıçakla bex’i bıçaklar bex ölür. Her holigan filminde olduğu gibi bu film’de de sonda böyle bir şey olur. 


‘’FUTBOL SADECE FUTBOL DEĞİLDİR’’


Yazan:Cem Kurtuluş

0 yorum: