// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

23 Kasım 2014

Saltanatın Yıkılır, Zulmün Biter ! : Dardanel - Fenerbahçe (U14/U15)




















E-bilet, deplasman yasakları, yasalar, Aziz Yıldırım’ın yıldırıcı politikalarıyla deplasmansızlık hasreti çekiyorduk, bu hasreti en son Manisa’da delmiştik ama Manisa’dan sonra deplasmana gidememiştik. Manisa sonrasında Aziz Yıldırım’ın salon maçlarına bilet çıkarmamasından dolayı  çoğu şey önümüzdeki en büyük engeldi. Planlar öncesinden yapıldı, deplasman fikstürü duvara asıldı.

Bu defa istikametimiz Çanakkale’ye doğruydu. Kimimiz Burhan Felekte, kimimiz Ankara’da, kimimiz de Çanakkale’deydi.  Aramızda deplasman yolculuklarını unutulmazı, sizden geç gidip stada erken varan kardeşimiz vardı. Bir süre önce polisin gaz atması sonucu yaralanan kardeşimiz bizimle birlikte geldi bu deplasmana.  Yazıya devam edecek olursak; Geceleri yola çıkmanın keyifli olduğunu düşünenlerdenim her zaman. Karanlık yollar ardında söylenen besteler ve makaralarla yola devam ediyorduk. Bu defa şoförümüz  değişmişti, gelen şoför ‘ ağzı vardı,dili yoktu’ derler diye tanım vardır ya tam da bu tanıma uyuyordu.

 Deplasmanların vazgeçilmezi ‘ Köfteci Yusuf’ bizi bekliyordu, uğramadan olmazdı.  Uğradık, köftemizi yiyoruz, deplasmana bestelerle, türkülerle yolumuza devam ediyoruz. Çanakkale  yakın bir yerlerde sabah çorbamızı içtikten sonra yeniden yolumuza  devam ediyoruz.  Sabah çorbası her zaman iyi gelir bünyeye, çorbamızı içip yolumuza bakıyoruz. İndiğimizde sahile inip biraz etrafı geziyoruz, bundan sonra  fazla süremiz olmuyor. İstanbul’a göre o kadar soğuk hava yok Çanakkale’de. Bir süre sonra tribünde yerimizi alıyoruz.

Pankartlar asıldı, takımın sahaya çıkması beklendi. Tribünün akustiği tam istediğimiz gibiydi. Kapasite olarak 80-100 kişi sığıyordu tribüne. Tribüne girer girmez takımı tribüne çağırıyoruz. Yaşları ufak ama yürekli insanlara sesleniyoruz.  İkinci maç başladığında biraz yorulmuştuk ama pes etmemiştik, kaldığımız yerden devam ediyoruz tribüne.  Sonrasında meşalelerle, sislerle Fenerbahçe tribünü adına ortaya iyi bir iş çıkartmak istiyoruz. .  Meşaleler patlarken Fenerbahçe taraftarının maça gitmemesi için elinden geleni yapan Diktatör Aziz Yıldırım önderliğindeki Yönetime “ Saltanatın Yıkılır, zulmün biter “ pankartıyla mesaj yolladı Fenerbahçe taraftarı. Sislerle, meşalelerle endüstriyel futbola, yasalara meydan okundu. Endüstriyel futbolun bütün kuralları yıkıldı bu deplasmanda! 

Özetlemek gerekirse; Voleybola Aziz Yıldırım bilet çıkarmıyordu, futbol maçlarına hem bilet çıkarmıyor hem de e bilet / passolig  vardı, bütün engeller önümüzü kapatsa da bize tek çıkar yol bırakmışlardı, o da amatör branş/altyapı maçlarına gitmek. Bu deplasman da böyle olmuştu nihayetinde. Dönüş yolunda ne kadar yorgun olsak da karanlığın erken çökmesiyle makaralar yapılıyor, türküler ve besteler söyleniyor, istediklerimizi yapmanın gururuyla evimize dönüyorduk.

Cem Kurtuluş,2014

0 yorum: