// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

03 Ağustos 2015

Deathhammer - Evil Power (2015)















Old School ruhu taşımış, bu ortamları bilen yeni  türeyen   gruplar vardır,  böyle gruplar  tabiri caizse “ adamı dağa kaldırır “ sözünün hakkını verirler. Bir müzik eleştirmeni olmasam da böyle adamlar için ancak böyle bir tabiri kullanabilirim.  Çok sesli yankılar, cehennemden gelen çığlıklar,  alkolle yıkanmış  müzik.. 2 ruh hastası herifin yaptığı kısa bir özetle bunlar.

 Ortalığı kasıp çeviren, son senelerde Black/ Thrash metal ortamlarının en dinamik gruplarından Deathhammer “ Evil Power “ ile yeniden “ kötülük bizden sorulur “ mesajını duyurmak için yollara düşmüş. Albüm,  “ Warriors Of Evil”   ile Gökyüzünü ortadan yararcasına bir patlama sesi,  rifflerle ve  cehennem çığlıklarıylla  açılıyor. Riffler ve sololarla yerin dibinde bir patlama oluşturuyor Deathhamer. Kötülüğün askerleri olduğunu tekrardan hatırlatıyor bize.

“ Total Metal “ ile sınırları zorluyorlar,  “ Satan is Back “ ile zaferin şeytanın olacağını resmediyorlar. Her bir şarkı tehtitkar, her biri gaddarca, cehennemden fırlama olduklarında her işinde cesurca gösteriyor Deathhammer.  “ Powertrip “ ile davul beynimize balyoz gibi iniyor, ‘Hot molten metal, the only way for us ‘ sözüyle içeriği özetliyorlar. Nefret ve yıkım, sonrasında cehennem çığlıkları delirtmeye fazlasıyla yetiyor.  Günahkarlıklarla nefret kusuyorlar, bunu “ Sinner’s Possesion “ ile aykırı sözlerle devam ettiriyorlar.

 Bu albümde çoğu şarkıda Mille Petrozza’ya bir göz kırpma olduğu bariz belli oluyor.  Diğer albümlerden bu albümü ayıran melodi çeşitliliğinin fazlalılığı. Dinlenirken bir önceki albüme göre dinlemekten ziyade; diğer albümlerden bağımsız dinlemek gerekir. Bazı bölümlerde hızlı soloların Deathhammer klasına yakışmamış.  Hal böyle olunca bu durum sıkıcılığı arttırıyor.   


Özet olarak; Deathhammer “ Evil Power “ ile yine şeytan ordularını üstümüze salıyor, kötülüğün gücünü gösteriyor bize.  Dinlerken pişman olmayacağınız bir kayıt ortaya koyuyor. Müziğin sesini yükseltin, şeytanın ordularına katılın!

Cem Kurtuluş,2015 

0 yorum: