// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

17 Ocak 2016

VEFA... #SefaKalya ( SEFA REİS )


























“ VEFA “ ne büyük bir kelime değil mi ? Dört harften oluşan   ama içinde yüzlerce kelime çıkar gibi hissettiren derin bir kelime. Eski zamanların dilinde olan  ama bazılarına göre bir semt ismini akıllara getiren bir kelime. Tribünlerde önemli  ve iz bırakmış isimler bu “ VEFA “ sözcükleriyle uğurlanırlar, çünkü kendileri aramızda olmadığında öyle bir uğurlayış olmalıdır ki bunun Adı VEFA’dır.  Tribünde emek/ emekçiliğiyle çoğu tribün adamının üzüldüğü insanlardan biriydi SEFA KALYA ( Sefa Abi ) Kimi kötü bildi, kimi iyi bildi.  Kimi siyasi kimliğiyle sevmedi, kimi insanlığıyla sevdi. 

Tribünlerde; kavgalar, ayrılıklar,hüzünler  oldu.  Ölüm haberini aldığımızdan beri çoğu insan nefes almakta zorlanıyordu, elbette kendisine en yakın olanlar bu duyguyu en iyi bilenlerdir. Çünkü bir yürek kadar yakındı çoğu kardeşi ona. Cenaze günü “ İyisiyle kötüsüyle bu kadar kişi buraya geliyorsa bu insan iyi bir insandır “ diyenler avludaydı. Galatasaray’lılar, Beşiktaş’lılar, Göztepe’liler, Trabzonlular, Kocaeli’ler ve ismini unuttuğum birçok tribünün önde gelenleri. Amaç tribün değildi, “ VEFA “ yı yaşatmaktı. Hepsi bunu böyle bir günde gösterdiler. 

Birkaç kez “ arkadaşlar 2 adım geri “ sesleriyle kulaklarımız bu sese alıştı. Avlunun etrafında o kadar kalabalık vardı ki izin verilmiyordu çoğu şeye, aslında bu bir sevgi seliydi. Çünkü bu insan iyi bir şey yapmış ki bu kadar insan toplanmış diyenlerin sesiydi hepsi. Kendisiyle kavgalı olan, kendisini seven veya sevmeyen herkes oradaydı. Sadece o duymuyordu bizleri.  “ En büyük vefasızlık unutulmaktır “ diyen bir sözü hatırladık hep beraber, çünkü bu söz bugünlerde daha anlam kazanıyor. Yaklaşık 25 yıldır Fenerbahçe ve Fenerbahçe Tribünleri  için tribünlerde emek veren, fire vermeyen bir insanı, bir tribün emekçisini  unutan sözümüz ona milyon dolarlık  eşşekler oldu. Kötü gününde destek çıkan tribün adamını bir günde hiçe sayarak en büyük vefasızlığı gösterdiler. “ Abi, Volkan Demirel’i tribüne çağırmayalım “ diyen insanlara karşı “ Çağıralım bizim kaptanımız o “ diyen bir Sefa Kalya’ ya böylesine yapılan bir vefasızlıktan söz ediyoruz.  

Kimisinin yakın olmadığı, sadece tribün raconundan ötürü saygı dediğimiz bir olay vardır ya, işte SEFA KALYA ( Sefa Abi ) bu isimlerden biriydi. Severdiniz ya da sevmezdiniz ama onca kavga durdurulmuşsa sayesinde olmuştur. Kendisine kızdığımız durumlar olmuştur. O’nun hataları olmuştur, bizim hatalarımız olmuştur. Artık bunların hepsi bir karınca gibi gözüküyor hepimize.  Varsın birileri bizi " SEFA KALYA " düşmanı ( ! ) sansın, lakin bizler tribüncülüğüyle bu tribünlere emek verenlere her zaman saygıyla eğileceğiz, çünkü bize öğretilen bundan daha da ötesiydi...

Cem Kurtuluş, Ocak 2016

0 yorum: