// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

09 Haziran 2016

Baphomet's Blood - In Satan, We Trust (2016)

















“  Biraz Motörhead, biraz Venom üstüne biraz şeytanilik biraz da rock'n roll    döşemeli bir kayıt  nasıl olurdu  “  böyle bir soru sorabiliyorsak bunun cevabı şüphesiz son senelerin speed metal ve eski ortamlardan beslenen,  bu işlerin tozunu attıran Baphomet’s Blood olurdu.   Eskilerden bir etkilenme söz konusuysa Baphomet’s Blood bunun mevzusuyla kapışabilecek gruplardan.  “ In Satan, We Trust “ Baphomet’s Blood’un son zamanlar piyasaya sürdüğü  en sıkı işlerden biri . Ortada bir yemek menüsü var; bu menünün içinde çeşitli lezzetler mevcut, ve sonrasına da farklı tatlar eklenmiş. Baphomet’s Blood’un tabirini böyle yapmak mümkün, çünkü onlar bu işi iyi biliyor. 

Tekrardan mevzuya dönecek olursak;   Baphomet's Blood'un son çıkardığı albümün ismi grubun mentalitesini diğer albümlerdeki gibi yansıtıyor.  Albüm, en uzun parçalardan biri olan, kilise seslerini andıran, eski korku filmlerini hatırlatan seslerin etkisini araya sıkıştırmış “Command In The Inverted Cross “  ile açılıyor. Eski albümlerde gördüğümüz Venom ve Motörhead etkileri bu şarkıda da beliriyor, birden camdan fırlatma hissini yaşatıyor bize Baphomet’s Blood.    Daha sonrası albüm, albüme ismini veren parça olan “ In Satan, We Trust “ ile devam ediyor.    Baphomet’s Blood’un ilk piyasaya çıktığı Motörhead etkili tarz bu şarkıyla daha belirgin oluyor, Lemmy’e bir nevi saygı babında oluyor bunların hepsi ve speed metal dediğimiz olay bu şarkıda açığa çıkıyor.  Speed metal, balyoz gibi kafamıza inen davullar, hız ve eski metal ortamlarının ruhu “ Hellbreaker “  ile tam gaz devam oluyor.  Bir şekil her dinlenildiğinde Motörhead ve Lemmy’nin o ruhunu yaşatıyorlar bize.  “ Underground  Demons “ ile Baphomet’s blood hızını alamıyor, nasıl oluyorsa yola öyle devam ediyor.   Albümde en Motörhead vari hissedebileceğimiz  parça “ Triple Six, “  Motörhead’in ilk dönemlerine bununla birlikte tanıklık ediyoruz.

Sonuç olarak; “ True Metal “ dediğimiz olaya  tanıklık etmek, poser’ların kıçını tekmeleyici bir şeyler, şeytani sözler ve sound olarak  rock’n roll ve speed metal’a yakın bir şey arıyorsanız bu tam olarak Baphomet’s Blood da var, “ In Satan , We Trust “  da isminden de anlaşılacağı gibi Baphomet’s Blood’un çizgisinde bir albüm ismi. Rock’n roll’un şeytaniliğini bu rock’n roll canavarlarında bulmamanız için hiçbir sebep yok.  O yüzden sözü daha fazla evelemeden gevelemeden rock’n roll’un bütün şeytaniliğini bu albümde hissedin,üstüne de kırmızı bira için sonra en yakın boş bulduğunuz yere itinayla işeyiniz. 

Cem Kurtuluş, Haziran 2016



0 yorum: