// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

13 Mayıs 2012

12 Mayıs 2012: SEVDAN ONUR'UMUZDUR ...














3 Temmuzdan beri oynanan oyunlarından farkındaydı Fenerbahçe taraftarı.. Buraya kadar gelinmesi Fenerbahçe taraftarının ve takımının mücadelesi sayesindeydi.  Ümitler ise son maça kalmıştı. Kaybetsek de kazansak da değişen bir şey olmayacaktı. Bu kadro Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazılmıştı.















Verilen mücadeleydi asıl şampiyonluk, kupaların hiçbir değeri yoktu. Futbol her türlü sonuca açıktı. Ve stat kapıları açılmıştı artık. Maraton Tribününe doğru yönelirken Çevik kuvvetin anlamsız biber gazıyla karşılaştık,bir süre yerde kaldık.

 Sonrasında OKUL AÇIK tribününe yöneldik. Biletli,biletsiz herkes oradaydı. İnternet'ten bilet satışının olumsuzluğu böyle sonuç doğurmuştu. Herkes teker teker girerken,soldan kapı açılınca hurra diyerek  herkes içeriye  hücum etti. Giren girdi , giremeyen dışarda kaldı. Bu sayede stada girmiş olduk,sadece OKUL AÇIK tribünde değil başka tribünde de bu böyleydi. Kimileri ise kombinesi var diye dışarıda bekletiliyordu.

Olaylar Devlet terörünün devam ettiğini gösteren nitelikteydi.  Çevik kuvvet bazı şeylerden rahatsız olmuş,biber gazların taraftarın üstüne sıkmıştı. Taraftar buna rağmen her şeye direndi. Polise karşı duruş belliydi. Ama polis daha maça girmeden taraftarı tahrik etmişti ve bu olacak olayların habercisiydi ve en sonunda öyle oldu. 

Onların silahı vardı,senin ise taşıdığın yürek vardı. Polise karşı tribünden koltuk atılıyor,polis buna gazlarla karşılık veriyordu. En sonunda kapılar kırılmış,taraftar sahanın içine girmişti. Trabzonda otobüsümüzü taşlarken bu Türk Polis teşkilatı neredeydi? O atılanlar sonrası Polis neredeydi? 















 Ya da sarı lacivert rengi görünce dayanamıyorlar  sözü daha doğru olacaktır. Yerde 5 kişiyi coplamak mı Halk için emniyet ve hizmet? Hangisi bu ilkelere uyuyor Ey Polis Teşkilatı? Fenerbahçe taraftarını gördüğünüzde dayanamıyorsunuz muhtemelen, gazlarınızı sakladığınız yerden çıkarıyorsunuz.

İnsanlık dışı şeyleri yapmaktan geri kalmıyorsunuz. Taraftar sahaya girdiğinde polisler taraftarı uzaklaştırmak için gaz sıkmaya devam etti.  Genç, yaşlı, çoluk çocuk fark etmeksizin taraftarı öldürmek için her yolu denediler.  Çağlayan’da plastik mermi kullanan polise de şaşırmamıştık, bu polise de ve Fenerbahçe taraftarını vatan haini ilan eden Polise de.

 Statta yediği onca gazdan sonra bir öfke patlaması yaşandı stat dışında. Kızıltoprak 'ta ilk olaylar yaşandı, sonrasında Söğütlüçeşme'ye kadar sürdü.  Tazyikli sular taraftarın üstüne iniyordu, sonrasında görevliler havaya ateş açıyordu. Kimileri ise taraftara silah doğrultuyordu,o silahı doğrultma nedenleri nedir onları bile bilmiyorlardır muhtemelen. Ama Fenerbahçe taraftarı olunca iş değişiyor.  Bu polis aynı zamanda Fenerbahçe taraftarına " gerçek mermi " kullanın diyen polisti!  Çevik kuvvet takviyelerinin gelmesiyle Fenerbahçe Taraftarı Kalamış'a doğru sürüklendi, orada da taraftarın üstüne helikopterden biber gazları atıldı. 

Bu yapılan muamele insanlık dışı olduğunu görmemek körlük göstergesidir.  

Tüm gazları Fenerbahçe taraftarına sıkan Türk Polis teşkilatı, kimseden iyilik beklemeyin sizler.. 



1. Taraftar,  takımını alkışlarken polis biber gazıyla müdahale etmiştir
2. Bunun sonucunda genç,yaşlı ayırt etmeksizin bir çok kişi boğulmuştur
3. Cemaat aleyhine atılan sloganlar polisi harekete geçirmiştir
4. Polis cop ve kalkanlarına sığınarak,biber gazını ölçüsüzce taraftara sıkmıştır
5. Taraftar sahaya inmiş, polisi kovalarken. 5 polis yerde bir Fenerbahçeliyi coplamıştır
6. Taraftar polisi kovalamasının ardından polis gazı yeniden sıkmıştır, insanlar o esnada boğulmuş,yere yığılmışlardır.
7. Olaylar dışarıda da devam etmiştir,polise müdahale etmiştir taraftar. ama etkiye tepki niteliğindedir.
8. Taraftar helikopterle izlenmiş,taraftara ışık tutulmuş,kalamışa doğru gazların ardı arkası kesilmemiştir.
9. Tazyikli sularla polis müdahale etmiştir. ve Fenerbahçe taraftarlarınca polis arabası devrilmiştir televizyon görüntülerinde görüldüğü gibi.


Son olarak FENERBAHÇE YÖNETİMİ TARAFTARINI DAHA ÖNCE OLDUĞU GİBİ POLİS'E SATMIŞTIR! 



Cem Kurtuluş, 2012

0 yorum: