// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

21 Nisan 2014

Ya Hep beraber, ya Hiçbirimiz ! : E-Bilete Hayır Protesto Yürüyüşü














" E-bilet’e Hayır"  demek için önceden yapılması gereken protesto geç yapıldı. 3 büyük takım başta olmak üzere Adanademir, Karşıyaka,Göztepe takımları az da olsa bu yürüyüşte yerini aldı.  İtalya’da e-bilet’e benzerlik gösteren Tessera del tifoso’yu  kaldırmak için 8000 kişinin katıldığı yürüyüşten çok eksiği vardı yürüyüşün. Ranta karşı mücadele etmek için ilk adımdı .  Sonrası olacak mıydı bilmiyorum.

 Fenerbahçe tribününden olanlar olarak yürüyüşteki yerimizi aldık.  3 büyük takım taraftarı  yanyana gelecek deseler kimse inanmazdı.  Birbirine düşman olan, birbirini karşısında görse öldürcek insanlar vardı bu yürüyüşte.  Istanbul United kavramına herkes karşıydı bu yürüyüşte, bu yürüyüşün tek amacı; taraftarlık kavramını yok etmek için elinden geleni yapanlara karşı tribünlerin “ taraftar” kavramını yok edemezsiniz mesajı vermesiydi.

Sadece amaç bu değildi, bazı para babalarının taraftar üzerinden kazanacağı para diğer anlamıyla ranta karşı çıkmamız bu yürüyüşte önemliydi. Tribün kültürünün bitmemesi için yaptığımız mücadeleydi.

Biz Fenerbahçeliler  tünelin sonunda yerimizi alırken, Galatasaraylılar tünelin biraz ilerisinde yerini almıştı. İyi sayıyla katılmışlardı, biz de pankartlarımızı hazırlayarak yürüyüşe doğru çıktık.  Sonrasında Beşiktaş taraftarı az bir sayıyla katılmıştı onlarda bize katıldı, E –bilet’e karşı protestolarımıza devam ettik. Rantçılara, taraftarı müşteri olarak görenleriydi tepkimiz.  

“ Rantınız batsın, Fişlenmeye Hayır, “ sloganları atarak tepkilerimizi dile getirdik. Belki bu kadar az sayıda kişinin mücadelesi çok ses getirmemiş olabilir ama E-bilet’e karşı ve taraftar kavramının bitmemesi için ilk adım önemliydi.   Sonrasında polisin müdahalesiyle birlikte ortalık biraz karıştı . Polisin,  her basın açıklamasında insanlara  gazla, tazyikli suyla, copla  saldırdığını düşünürsek orada olayın olmaması saçma olurdu. 

Bir arkadaşın sis yakıldığında, gelişine sisi polise yollaması, polise atılan meşaleler sonrasında polisin meşaleyi taraftara sallaması olaylar içinde olanlardı.   Bazı taraftarlar girdiği ara sokaklarda gözaltına alındı. Bunları düşünürsek passolig kartıyla kaç kişi fişlenecek düşünebilirsiniz, üstelik aldığınız kartta bütün kimlik bilgileriniz polise verilecek.

Istanbul Unıted kavramına karşı olan bizler için bu yürüyüşün ilk adımı önemliydi. Tribüncüler olarak düzenlenen bu eylemde Passolig saçmalığı kaldırılana dek bu şekilde protestolar olmalıdır, umarım aynı protesto Deplasman yasakları için yapılır. 

Son olarak diyeceğim şu; Bu gemide hepimiz aynı yerdeyiz.  Gün gelir öldüresiye kavga edebilir, çok şiddetli çarpışabiliriz, ama  takımına bağlı olan bizler passolig saçmalığına son vermeliyiz. Passolig saçmalığına son vermek  bizim elimizde.  " Ya hep beraber ya hiçbirimiz" demek zor olmamalı, aynı dirayeti deplasman yasakları konusunda da göstermeliyiz! 

Cem Kurtuluş, Nisan 2014

0 yorum: