// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

07 Ocak 2011

Exciter - Death Machine (2010)



Eski, ama hala heyecan verici

30 seneye meydan okuyan bu speed thrash grubu Exciter 2008 yılı tarihli  Thrash Speed Burn albümünden iki yıl sonra Death Machine albümüyle geri dönüyor. 2008 tarihli albüm bize Judas priest’in eski dönemlerini hatırlatırken yeni albüm Death Machine farklı tınlıyor. Bu adamlar zamanında Heavy Metal Maniac, Violence and Force, Long Live the Loud gibi klas albümlere imza attılar ve bildiğiniz gibi kafa olarak hala 80’lerde yaşıyorlar.

Sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Death Machine kötü bir albüm değil. İsim parçası  "Death Machine" şarkısı dinleyicileri hayal kırıklığına uğratmış olabilir.  Bu şarkıyı Overkill’in Ironbound albümündeki bazı şarkılarla kıyaslayabilirsiniz.  Tempo olarak iyi gidiyor. "Death machineee" diye haykırıyorlar. Ama şarkıda bir şeyler eksik.  Aynı şekilde  "Dungeon Descendants" vasat bulduğum parçalardan biri. Hızlı temposuna rağmen tek düze gidiyor.  "Razor In Your Back" favori şarkılarımdan.  Kesici, delici, yakıcı ne derseniz diyin şarkı için. Ama güçlü, kuvvetli, tempolu, enerjik..

"Hellfire"
albümdeki bir diğer favorim.  Davul ataklarıyla başlayıp hızlı tempoyla devam ediyor. Sonuç olarak 2008’deki Thrash Speed Burn albümünün yanına yaklaşamasa da 80'leri sevenlerin keyifle dinleyeceği bir albüm ortaya çıkmış.

Denemeye değer!

Cem Kurtuluş, 2011

0 yorum: