// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

02 Mart 2010

Destruction-Infernal Overkill (1985)




















Thrash Metal söz konusu oldu mu Alman ekolü devreye girer. Bu ekolün ne demek olduğunun tek anlamı vardı. Disiplin. 80’lerin ortalarında thrash metal için  altın çağ yaşanıyordu. Gaddarlık her yere yayılmıştı. Bu gaddarlığın temsilcileri olarak her ne kadar Sodom, Kreator isimleri öne çıksa da 1983 gibi başta demo yayınlayıp daha sonra gaddarlığını yayacak bir Destruction gerçeği vardı. Pek çok grubun çıkış yolu 1983-1985 arasına denk gelir. Sodom ilk demosunu 1983 yılında yayınlarken, Destruction 1984’te yayınlamış, bunların arasında diğer kafa grup olan Kreator 1985’te ilk albümünü yayınlamıştır.  

 Güney Batı Almanya’nın bir taşra köyünden gelen 18-19 yaş arasında gaddarlığı yaymak için Schirmer,Mike,Tommy üçlüsü bir araya gelerek gaddarlığı yaratmak için bir an önce işe koyulurlar. 1985 yılında albüm çıkmadan önce demoyu çıkarmaları da bunun habercisi olur. “Sentence of Death” EP’si ile bunun gaddarlığını fazlasıyla gösterirler. Yıl 1985 olduğunda ortalık şeytani lirikler yazan black/thrash gruplarıyla doludur,bu grupların arasında da Destruction “Infernal Overkill” ile bombayı salar.

 Schirmer’in çığlıklarıyla başlayan “Invincible Force” albümün girişiyle gitarların saldırganlığına doğru bize yönümüzü şaşırtır,ki bu saldırganlık 80’lerin ortasındaki thrash metal’in karakteristik özelliklerinden biridir. Gaddar vokaller,saldırgan riffler, yıldırım gürültüsünü andıran davul ataklarıyla vahşetin hissiyatı bir yandan haykırır. Anti-religion temalı sözleri “Cause christ won't help you tonight” cümlesiyle haykırır Destruction,tam da olması gerektiği gibidir lirikler.

 Saldırganlığın devam ettiği aynı zamanda aralardaki melodiklik de albümün gidişatını belirleyecekti. “Death Trap” ile birlikte şeytani ordular için vakit zamanı yaklaşıyor, Destruction başlangıçtan itibaren saldırganlığı elden bırakmıyor ve aynı zamanda Cronos vari vokal ile Venom’u selamlıyordu.Pek çok grubun ilk dönemi Venom,Motörhead,Black Sabbath ile etkilenmeyle geçmişti, bunları da müziklerinde görmek kaçınılmaz oluyordu. Özellikle ilk dönem thrash metal gruplarının çoğunda NWOBHM etkilenmeleri kaçınılmaz olmuştu.

 Geri dönecek olursak ”Where's your god now?” cümlesiyle açık kapı bırakarak aslında cevabı söylüyordu. Sadece bu şarkıda değil albümün genelinde Mike’ın yarattığı riffler için ayrı parantez açmak yerinde olacaktır. “The Ritual”  de Kötülük ve nefret tohumları atılıyor,kirli yüzünü gösteriyor Destruction bize. “priest, priest, evil priest,hear the words of hate!’’  nakaratlıyla da özetliyorlar. Thrash Metal’deki melodikliğe de bu parçada fazlasıyla denk gelmek kaçınılmaz oluyor.

 Melodik altyapı üzerine kurulu rifflerle Iron Maiden vari solo geçişleri akıllara gelmesi kaçınılmaz oluyor. “Tormentor”  Bir Destruction milli marşı gibi klasik olarak hafızalarda yer alan  ve “ Satan's in his throne’’ lirikleriyle Schirmer bütün nefretini kusuyor.  Slayer-Kreator-Destruction arasında “Tormentor” şarkıları yer alsa da atmosfer yönünden Kreator önceliği alırdı diye kişisel yorum yapmalıyım. “Bestial Invasion” saldırganlığıyla öfke tufanı içerisine sokmasıyla, rifflerdeki yardırmalığın ve hızın hiç durmadığı Schirmer’in kızgın vokaliyle birlikte albümün demirbaşlarından.” Jesus Christ exists no longer..” nakaratlarıyla da sözünü söylemiş oluyor. Başka şarkılarda görülen melodik altyapı burada hızlı sololara bırakarak kendini saldırganlıktan ödün vermiyor!   

 “Thrash Attack”  durdurak bilmeyen,Mike ‘ın gitarlarda yarattığı şahaser rifflerde kaosa davet ediyor. Enstrümantal yapısıyla adeta bir savaşın içine girmişçesine bütün enstrümanlar dev bir gösteri sunuyor.

 Sonuç olarak; 80’lerin ortalarında 18 yaş civarı tabiri caizse kanları thrash metal ile akan, prodüksiyonu da kendilerine ait olan “Infernal Overkill” gaddar vokaller, beynimize inen davullar, Mike’ın yaratıcı riffleri ve Speed/Thrash Metal yönünden bir dönemin en klas işlerinden biri olarak yerini çoktan almıştır.

 Kadro;

 Marcel Schirmer – Vokal/Bass

Mike Sifringer-  Gitar

Tommy Sandmann –Davul

 Cem Kurtuluş, 2010


0 yorum: