// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

25 Nisan 2010

Sadece Türk Diye Bir Gruba Destek Verilir mi



Piyasada aslında çok tartışılan bir konu. Sadece Türk diye bir gruba destek verilir mi. Neden Dinleyiciler sadece Türk diye bir gruba destek verir. Kaliteli veya kalitesiz olması onlar için önemli değil mi? 

Yabancı gruplara para kazandıracağıma Türk gruplara kazandırıyım mantığı nereye kadar gidecek. Bu noktada Kaliteyi bilmek gerek. 2000’lerde çıkan çoğu grup birkaç tanesi Hariç , piyasada Rock müzik adı altında geçiyor. Eskiden de Teoman,Kıraç bunlar geçiyordu şimdi ise Manga,Emre Aydın Türevleri geçiyor. Ama bizim dinleyici kitlemiz daha çok popüler olmuş gruplara  önem verdiği için müzikte bu sayede ilerleyemiyor. 

90’ların Türk rock gruplarına baktığınızda büyük desteği hak ediyorlardı ve hala hak ediyorlar. Çoğu grup bu işi bıraktı,bunda maddi sorunlarda oldu  tabi. O dönemki Rock müzikle şimdiki Rock müzik arasında epey bir fark var. Bizler ilk dönemde yapılan müzikleri seviyoruz,her şeyin ilki olan. Ama yıllar geçtikçe sanırsam her şey değişiyor. 2000’lerde Rock müzik adına birkaç grup iyi iş yapıyor. 2000’lerde takip ettiğim fazla grupta yok biri Zardanadam,biri Arşmahal. Arşmahal’da Kadıköy tayfasından. Kadıköy derken ‘’Kadıköy Sound’’ diye tabir ettiklerimizden. .

Sorunumuz kaliteli ayırt edip edemediğimizden dolayıdır. 

Her eline gitar alanı ‘’Rock müzik yapıyor’’zannediyorlar. Sorun bu olsa gerek. Gerçi sorunlarda hiç bitmiyor ki, herkes ekmek kavgasında o ayrı konu da ,kendinden ödünç vermeden de ekmek kavganı yapabilirsin. Ama Rock müzik altından prim yapmakta da piyasadakilerin üstüne yok. Daha çok konu ayrı yere kaydı, ama bunları da göz önünde bulundurmamız gerek. 




Yazan:Cem Kurtuluş



0 yorum: