// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

24 Mayıs 2010

Kurban- Sahip (2010)





















Rock müzik denince birçoğumuzun aklına grupların duruşu gelir diğer bir deyişle buna protest duruş diyelim. Kurban her zaman sevdiğim bir grup olmadı. Belki çok popülerdiler belki de müzikleri o kadar ilgimi çekmedi. 2000’li yıllarda çoğu grup popülerleşti hep aşk ilgili sözler yazmaya başladı ve Rock müzikte amacından saptı ve o ara aşk özlem,o ,bu,şu gibi sözler yazılmaya başlandı. Aşk’ı nasıl işlediğin ve dinleyicide bıraktığın etki önemlidir. Kritik konumuz bu değil. Kurban grubu 5 yıllık aradan sonra ‘’Sahip’’albümüyle hayranlarına merhaba dedi.

 Grup üyeleri "din" olgusunu kendilerine konu seçmiş. Yobazlıklardan bahsetmiş. Böyle cesurca sözler yazmak  hiçte kolay değildir. Deniz yılmaz’a da buradan tebriklerimizi sunuyoruz. Albümü daha dinlememişken kimileri albümü çok övdü , birkaç şarkısına göz gezdirmek gerek diye düşündüm şöyle ama müzikal olarak sevdiğimi söyleyemem. Yoksa liriksel olarak Kurban grubu kendini aşmış.

 Müzikal olarak kastettiğim ise solo’dur. Özellikle bass gitar ön planda , kimileri ise bu adamlara riff adamları diyor. Belki doğru olabilir , hani böyle daha gaz daha hızlı seviyorsanız zaten bu albümü hemencik sevebilirsiniz. Ama benim gibi solo sever biriyseniz albüme hemen alışamazsınız. Albümde favori şarkılarım: Misafir,Hakim özellikle Hakim’in girişi  gayet iyiydi.

Kurban grubunu bu cesaretinden dolayı kutlamak gerek. Her grup bu kadar açık , tokat atar gibi sözler yazamaz. Albüme 10 üzerinden 7 vermek doğru olur. Puanımı yükseltmemin sebebi şarkının içindeki sözlerdir, yoksa albümde eksik olan benim için solo’dur.


Yazan:Cem Kurtuluş

0 yorum: