// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

26 Şubat 2012

Deplase Eskişehir (26.02.2012)




















Nereden  ve nasıl başlamalıyım  hiç bilmiyorum. Çünkü bu yapılanlar bu ülkede kimseye yapılmadı. Bu abartı gelebilir belki ama durum bu şekilde.  3 Temmuzdan beri başlayan süreç yine devam ediyor.  Fenerbahçe taraftarı haksızlığa uğramaya devam ediyor. Çağlayan’da biber gazı, daha öncesinde  yapılanlar ve bunun çabası...

  Çoluk çocuk genç yaşlı ayırmadan sıkılan tazyikli sular ve hepsi Polis Devletinin olduğunu kanıtlıyor. Eskişehir deplasmanı için 1 ay önce otobüsler dolmuştu, büyük bir akın olacaktı Eskişehir’e.  Otobüslerin bir kısmı Salı pazarından bir kısmı da başka yerlerden kalktı. İnanılmaz kalabalık vardı. Daha önce bilet sıkıntısı vardı, bu çözüldükten sonra herkes yolculuğa hazırdı.  Sabah 11.00 gibi yola çıktık. Çok durakladık ama, saat 17.00 gibi Eskişehir’deydik. Yaklaşık 25 otobüs arka arkaya bekletildi.  Bütün otobüslerde bilet alanlar vardı.  Edinilen bilgiye göre içeriye girenlerin bir kısmı sahte biletle girmişti, deplasman yolculuklarında bu doğal olanlardandı. Bir yönden de Eskişehir'in kapasiteden fazla bilet satması durumu eklenince durumlar karıştı. 

15 otobüste dışarıda bekletiliyordu. Artık sabır taşmıştı. Taraftar stada doğru yürümeye başladı, çevik kuvvet de taraftarla yürümeye başladı. Ara sokaklar, bayırlar ve daha neler, neler...   Polis yolu kapatmak istiyordu, ara sokaklardan çıkıyorduk.Her yeri sarmak istiyordu ama buna güçleri yoktu. Bazıları minibüsle stadın yolunu tutmuştu. Bizler halen yürüyorduk stada doğru. Bir yerde kıstırılacaktık elbette.  Onlar yolu kapatırken biz farklı bir yönden gelip onları şaşırtıyorduk. Bu muamele " Türkiye’de sadece Fenerbahçe taraftarına yapılıyor’’.  Polisin bize yaptığı muamele hiçbir gazeteci yazmaz, hiçbir medya yazmaz çünkü onlar işine geleni yazarlar. Bu da Polis devleti olduğunun bir sonucudur.. O kadar biletli taraftar Eskişehir stadına sokulmadı. Gidenler de çıkmak istedi. 

 Eskişehir yönetimi ve kulubü, polisi;  bu yapılan muameleyi bu taraftar bilin ki unutmaz!  Bizi bir arada sıkıştıranlar bunlar unutulmayacak, dışarıda bizim gibi bu muameleyi görenler de bunu unutmayacak. 15 otobüs  ve fazlası  rağmen stada giremedi. Maçla ilgili söylemek gereken tek şey;  Taraftarlar stada girmek için kendini parçalarken takımın böyle yapması neyin nesi?

Son olarak Fenerbahçe yönetimine mesajımız;  Taraftarın dışarıda bekletilmesinden haberleri var mı? İşi düştüklerinde hep destek tam destek demeyi ihmal etmeyen yöneticiler umarım Fenerbahçe taraftarının da haklarını korurlar demek isterdik ama bunu sonralarında anlamadıklarını hepimiz her zaman gördük! 


iyisiyle,kötüsüyle; 25 otobüse yakın gidilen bu deplasmanda taraftar dışarıda kaldı. her zaman olduğu gibi taraftar suçlu oldu!

bu deplasmanı yaşayanlar haklıyı da ,haksızı da görmüş oldu...

selametle.


Cem Kurtuluş,2012

0 yorum: