// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

15 Haziran 2022

Eradicate - Demise Towards The Dasein (2022) Demo


 











Felsefe tarihi boyunca tartışılmış boyutta bunun ilerisine geçen bir varoluşçuluk sorunu var. Pek çok felsefeci buna açıklık getirse de bununla alakalı pek çok konuda savlar türetilmiştir. Heidegger’in “Dasein “ kavramından yola çıkarsak; Heidegger daha doğrusu insanın varlığını kaygısal durumlarla ortaya koyar.  Hayatın içinde yer alan hiçlik,bunaltı,kaygı gibi kavramlar Heidegger’in dünyasındaki “Dasein “ kavramına örnektir. “Dasein” her ne kadar Almanca’da “varoluş” anlamına çıkıyor olsa da sadece varoluştan değil var olduktan sonra insanın kendi dünyasındaki sıkıntılarına doğru bir yolculuk olarak da özetlenebilir.

 “Dasein” kavramından ufak olarak bahsetme nedenim  Kadıköy menşeli gaddarca  eski death metal sahnesini müziklerine yerleştiren bu yolda ilerlemek isteyen “ Eradicate” grubunun  demosunun baş temasının “ dasein” kavramı üzerine olmasından ötürü. 

 Eradicate’in  “Demise Towards The Dasein”  demosu  ürkütücü, karanlık,dehşet verici tanımlamalarına sığacak bir o kadar kara bulutlar üzerindeki hissiyata sahip “Maddening Darkness of Obscruity”  ile açılıyor. Kaosa davet eden bir o kadar Efe’nin gaddarlığın üst seviyelerine çıkan vokali ve Eray’ın  davul ataklarıyla da tekme tokat dayak yeme hissiyatında atmosferde Whispering Paranoia” bir nevi kendi dünyasında paranoyaklaşan, uyku ve uykusuzluk arasında giden her insanın sıkıntılarına lirikleri doğru temas eden  bir anlayışla devam ediyor. “Involution Within the Void” başlangıçta  kaotik ve bir o kadar doomy atmosfer içeren daha sonrasında öfke ataklarının devreye girmesiyle hırçınlaşmasını bilen kimlikle ve Efe’nin gaddar vokaliyle ve tüm ekibin de klas iş çıkarmasıyla, kozmik yaşamdaki lirikler üzerine ve  sözünü söylüyor.“Madness consumes them/When faced the loneliness” nakaratlarıyla da son sözünü söylüyor.

 “Pseuodic Liberty of the Mind”  thrashy rifflerin döşemeliğinin kenarında death ve doom senteziyle karanlık atmosferiyle demonun kapanış parçası oluyor.

 Demoyla ilgili müthiş kapak Bekir Akman’ın eseri; mix ve master işlerinde bu işte klaslığını konuşturan Erhan Kabakçı’ya emanet edilmesi bu soundun olmasında grup kadar kendisini de emektar listesine eklemek gerekir.

 Sonuç olarak; yaşları 20’lerde olan üç gencin çıkardığı bu iş ilk olarak Bestial grubu olarak kurulan Eradicate’ın daha sonra death ve doomy işlere karışmasıyla en son halini “ Demise Towards The Dasein “ demosuyla klas şekilde gösterdiğinin kanıtı. Bununla birlikte Heidegger’in “Dasein “ kavramı dediği varoluş meselesine değinen lirikleriyle, karanlık riffleriyle bu öfke tufanına tanıklık edin!

 Kadıköy’ün kaotik atmosferini eski death metal sahnesinin riffleriyle donattığını Eradicate’in  “ Demise Towards The Dasein “ demosu ile görmek fazlasıyla mümkün!

 Kadro;

 Vokal/Gitar: Efe

Davul; Eray

Bass: Sarzu

 Cem Kurtuluş,2022

0 yorum: