// body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...
// etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyebilirsiniz. // body elementide aşağıdaki şekilde düzenlenmelidir. ...

Etiketler

Tarih

Kategoriler

17 Mayıs 2023

Gaddarlığın Gecesi; SUFFOCATION& CARNOPHAGE (LIVE IN ISTANBUL, 16.05.2023)


 








Öyle noktaya erişirsiniz ki yalnızlığınızda aslında kaosun içinde var olmak kendini unutana kadar içip de kafanın gözünü duvarlara vurmak sana iyi gelebilecek noktadadır... Çıkış yolunun kalmadığı zamanlarda insanın psikolojisi delilik seviyesine eriştiğinde başka hiçbir şeyin önemi yoktur. Böyle yazıya girişme nedenim nedendir bilmem ama kendi dünyamızdan bakış açısıyla olması da bize kalsın.

 Lafı uzatmazsam; 16.05.2023 gecesi tarihi bir geceye tanıklık ettik.  Mevzu bahis konusu Amerikalı Old School ve yıllarca gaddarlığıyla bilinen SUFFOCATION olsa da bazen kritiklerde sözü olmayan alt gruplar vardır; ben ondan söz edeceğim; çünkü bir grubun sahnedeki vahşiliği,samimiliği,dürüstlüğü ve Death Metal adına hayvaniliğine “Carnophage” ile fazlasıyla şahitlik ettik.

 Yılların eskitemediği gruplardan biri olduğunu “Carnophage” bir defa daha bize gösterdi. Bu ortamlarda oluşu yaklaşık 16-17 senelik bir zaman dilimine dayanıyor. Yıllardır izlemek istememe karşın bir türlü tarihlerin uyuşamaması ve türlü sorunlardan ötürü bugüne kadar izleyememiştim kendilerini, dün gece bu açlığımı giderdiler. “Oral Akyol” ise  TR sahnesinde görülebilecek,emeğin hakkını fazlasıyla veren ruhunu tamamen sahneye aktaran frontmenlerden olduğunu bir defa klasıyla gösteriyor.

 Kendisinin de dediği gibi “Carnophage” değil olay burada aslında TR sahnesinde şu an emeğini akıtan herkesin ruhu var diye haykırdı kendisi. Grupların isimlerini saysa da asıl mevzunun bu sahneye hakim olanların ruhu desek  söz asıl yere gider. Yeni albümle alakalı müjdeyi de buradan verdiğini söyleyelim. Yine gaz,yine canice ve gaddarlığıyla sahnelere hakim olacaklar. Alt gruptan böyle pestili çıkar vaziyetten ayrılınca enerjinin azalması mümkün olabiliyor.

 Kapı önünün kalabalığının ardından alkol seviyesini yükseklere çekmek ve konserin yakınına doğru tek Tekel Bayi’nin bulunmasıyla bira arayışlarıyla kısa sürede BİRA’yı temin edip agresifliğe devam modumuzu SUFFOCATION’ın sahneye çıkmasıyla başlatıyoruz.Amerikalı  Old School Death Metal grubu SUFFOCATION bütün gaddarlığıyla boğazın karşısında gaddar seyirciyi selamladı. Logoyu görmemizle birlikte seyircideki coşku, agresiflik, gaddarlık üst seviyedeydi. SUFFOCATION, gaddarlığın açılışını “ Thrones of Blood “ ile yaptı.

 Konserlerinde devamlı seyircinin kurduğu ilk parçalar arasında yerini almıştır. “Frunk Mullen” in sahnedeki gazının açıklaması çok az şey ile açıklanabilir.Devamlı seyircinin ortama girmesini gaddarlığa katılmasını sahneden vücut diliyle teşvik ediyordu. “Catatonia” nın çalınmasıyla birlikte gaz daha iyice artttı, kaosun içinde kendimize yer bulmaya çalışıyorduk. Grubun her elemanının seyirciye yakınlığı ile birlikte enerji, mekanın her yerine yayılmıştı. Sıralama faslını geride bırakırsak aslında grubun diskografisinde her zaman kült albümün kült şarkısı “Pierced from Within’ oldu.Bunla da bizi tokatlayarak gösterdiler. 

Yine eskilerden 1991 yılından “Effigy of the Forgotten” ile tekme tokat dalmaya " daha yeni başladık" dercesine üstümüze saldırıyorlardı.Bunlar olurken ses sistemindeki muazzamlığını teknik ekibine şapka çıkaralım. Eric Morotti’nin davuldaki kusursuz performansı taramalı tüfek gibi beynimizin içinde yankılandı. Bir futbol takımı gibi temiz oynadılar, gaddarca yönettiler sahneyi. Bir ara konser esnasında bir mevzu oldu grup orada “acil yardım” çağrısında bulunarak da ilk yardımı çağırdı sonra mevzu fazla uzamadan konser kaldığı yerden devam etti…

 Bütün şarkıları teker teker yazmak yerine bütün gaddarlığın yayıldığı bir geceyi izlediğimizi söylemek daha yerinde olur.  Alkolün de tozunu arttırmasıyla seyirci, grubu; grup da seyirciyi gazladı.  Bu maçın ilk dakikasından son an’a kadar devam etti…

 Bu konserde Egerock35 tayfasının emeklerine böyle gaddarca bu ortamı hazırladığı için, sorunsuz şekilde ses sistemindeki muazzamlık ile kulaklarımızın pasını silmek haricinde bir de bu kaos ortamına katkı sağladıkları için dev teşekkürler! Bununla birlikte Bursa,Samsun,İzmir,Ankara,Antalya ve onca yerden gelerek bu gecenin katliamına  katılan öfkeyi yayan tayfaya  dev teşekkürler!

Cem Kurtuluş, Mayıs 2023


0 yorum: